KOTA KINABALU, 15 Mei - Pihak Jabatan Air Negeri Sabah (JANS) hari ini telah melaksanakan Majlis Lafaz & Menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR) yang melibatkan Pengarah JANS, Ketua-ketua Bahagian, Jurutera-jurutera Daerah dan pegawai-pegawai kanan serta warga kerja JANS dari seluruh Negeri Sabah. Lafaz IBR ini diketuai oleh Pengarah JANS, Ir. Willis Ansoi dan diikuti oleh seramai 490 orang warga JANS.

Usaha ini dilihat sebagai salah satu inisiatif bagi memulih dan membersihkan imej JANS selain mengembalikan semula motivasi dan semangat warga kerja JANS, khususnya ekoran daripada kes ‘Ops Water’ sebelum ini. 

Di dalam majlis ini juga, satu sesi perkongsian dan penerangan mengenai Akta Perlindungan Saksi 2009 serta Akta Perlindungan Pemberi Maklumat 2010 telah diperjelaskan oleh YBhg. Dato’ Sazali Salbi, Pengarah SPRM Sabah kepada peserta yang hadir.

Menurut Ir. Willis Ansoi, Pengarah JANS, pelaksanaan IBR ini diharapkan dapat memperlihatkan kesungguhan, keikhlasan kerja dan keinginan untuk penambahbaikan tadbir urus, peningkatan integriti serta suasana kerja yang kondusif dan bebas rasuah.

Di samping itu, inisiatif ini bertujuan mengembalikan keyakinan dan kepercayaan masyarakat terhadap warga kerja JANS sekaligus membersihkan kembali nama baik JANS.

TOP

Statistik Pelawat


Hari Ini
14
Semalam
47
Minggu Ini
14
Bulan Ini
14

Keseluruhan
3438616