跟随我们: social media social media social media social media social media social media social media QR Kod social media 选择颜色:  选择语文: 其他语言 文字体积:
A+ A A-

 

KUALA TERENGGANU, 9 Ogos – SPRM dengan kerjasama komuniti Kampung Banggul Tok Ku dengan jayanya menganjurkan Program Gerak Mesra SPRM bersama Masyarakat Serada di Dewan Sivik Serada yang melibatkan lebih kurang 500 orang komuniti setempat.

Program ini diadakan bagi mendekatkan SPRM dengan masyarakat agar mereka bersama-sama membantu membasmi rasuah dengan melaporkan rasuah dan menyalurkan maklumat. 

Antara aktiviti yang berlangsung ialah permainan interaktif bersama murid murid dari Imitiyaz Kuala Terengganu, Universiti Sultan Zainal Abidin (UNISZA), Universiti Malaysia Terengganu (UMT) serta kanak-kanak dari kawasan sekitar.

Majlis diserikan dengan kehadiran Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Maklumat Negeri Terengganu, YB Ustaz Ariffin Deraman serta Pegawai Daerah Kuala Terengganu, YBhg. Tuan Haji Azmi bin Razik. 

Dalam ucapan perasmian penutupannya, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan) SPRM Dato' Shamshun Baharin Mohd Jamil berkata, tugas membasmi rasuah bukanlah tugas eksklusif SPRM sahaja, dan SPRM tidak dapat menjalankan tugas dengan lebih berkesan tanpa sokongan masyarakat. 

Pada majlis ini, booth Pameran SPRM serta MACC.fm turut dibuka dan majlis dtutup dengan acara penyampaian hadiah kepada para peserta.

TOP

浏览人数


今天
44
昨天
51
本星期
241
这个月
741

所有
3450147