PELANTIKAN PENASIHAT KEHORMAT KETUA PESURUHJAYA SPRM

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah melantik empat tokoh masyarakat dalam kalangan golongan profesional sebagai Penasihat Kehormat Ketua Pesuruhjaya SPRM.

Pelantikan bagi tempoh dua tahun itu berkuat kuasa mulai 1 Februari 2018 sehingga 31 Januari 2020.

Tokoh-tokoh yang dilantik ialah:

1) Tun Dato’ Seri Zaki Tun Mohamed Azmi
Canselor Universiti MAHSA

2)Tan Sri Abu Zahar Dato’ Nika Ujang
Pengerusi Indah Water Konsortium Sdn Bhd

3) Tan Sri Dato’ Dr. Ramon V. Navaratnam
Pengarah Institut Strategi dan Kepimpinan Asia (ASLI)

4)Tan Sri Dato’ Lee Lam Thye
Naib Pengerusi Kanan Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia

Penasihat ini berperanan memberi pandangan dan nasihat kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM berhubung dengan tindakan operasi, pencegahan, pendidikan dan lain-lain perkara berkaitan dengan pelaksanaan aktiviti-aktiviti SPRM atas permintaan Ketua Pesuruhjaya SPRM.

Mereka juga bertindak sebagai key communicator dalam menyampaikan pandangan masyarakat berkaitan isu-isu rasuah dan salah guna kuasa di Malaysia kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM.

Selain itu, mereka juga berperanan dalam menyampaikan amanat dan hasrat Ketua Pesuruhjaya SPRM kepada masyarakat supaya seluruh warga Malaysia akan berganding bahu dalam memerangi jenayah rasuah dan salah guna kuasa di negara ini.

SPRM percaya dengan berbekalkan pengalaman dalam bidang masing-masing, kesemua mereka dapat membantu merealisasikan hasrat SPRM dalam memastikan masyarakat Malaysia menjauhi budaya serta amalan rasuah dan salah guna kuasa.

Sehubungan itu, SPRM merakamkan ucapan setinggi-tinggi tahniah di atas pelantikan ini dan yakin mereka dapat menyumbang kepada pemantapan tindakan serta usaha pencegahan rasuah dan salah guna kuasa oleh SPRM.

SURUHANJAYA PENCEGAHAN RASUAH MALAYSIA
PUTRAJAYA
30 JANUARI 2018

Pelantikan Penasihat Kehormat Ketua Pesuruhjaya SPRM  PDF
TOP

Statistik Pelawat


Hari Ini
23
Semalam
58
Minggu Ini
194
Bulan Ini
652

Keseluruhan
3442332